Rondvaart & Kaaisjouwerswandeling

Prijzen

Volwassenen:

Kaaisjouwerswandeling & Bruggentocht € 33,00 Kaaisjouwerswandeling & 75 Minutenvaart € 29,50

Kinderen van 3 t/m 11 jaar:

Kaaisjouwerswandeling & Bruggentocht € 28,00 Kaaisjouwerswandeling & 75 Minutenvaart € 24,50

Dit combinatieticket is mogelijk voor groepen vanaf 15 personen.

Boek nu online

Nieuwsgierig naar het verleden van de Nijmeegse Benedenstad en de Waalkade? Combineer dan de Pannenkoekenboot met de Kaaisjouwerswandeling met als gids schipperszoon Frank Antonie van Alphen, verhalenverteller en schrijver van “De Kaaisjouwers, een hard leven aan de Waal”.

Ga mee op sjouw met Frank Antonie van Alphen! Hij neemt je mee langs de kade en de Oude Haven, door de Benedenstad en vertelt over het leven van de hardwerkende kaaisjouwers in hun barre leefomstandigheden. De wandeling eindigt aan de kade bij de Pannenkoekenboot. Je stapt aan boord om een heerlijk stukje te varen op de Waal. Heb je inmiddels trek gekregen, net als een echte kaaisjouwer? Aan boord kun je zo veel pannenkoeken eten als je wilt!

Dit combinatieticket bestaat uit:

  • Kaaisjouwerswandeling in de Benedenstad met Frank Antonie van Alphen
  • Bruggentocht (2 uur) of 75 Minutenvaart inclusief onbeperkt pannenkoeken eten

Check hier de actuele vertrektijden en de beschikbaarheid. Dit combinatieticket is mogelijk op woensdag, zaterdag en zondag.

Vertrektijden Kaaisjouwerswandeling & Bruggentocht:
De Kaaisjouwerswandeling is van 12.00 tot 13.15 uur
De Bruggentocht is van 13.30 tot 15.30 uur

Vertrektijden Kaaisjouwerswandeling & 75 Minutenvaart:
De Kaaisjouwerswandeling is van 14.30 tot 15.45 uur
De 75 Minutenvaart is van 16.00 tot 17.45 uur

De Kaaisjouwerswandeling is van 16.15 tot 17.30 uur
De 75 Minutenvaart is van 17.45 tot 19.00 uur

Reserveren:
Dit combinatieticket kan geboekt worden door groepen vanaf 15 personen. Combinatietickets kun je uitsluitend online boeken en betalen via ons reserveringssysteem. Boek je ticket (ruim) van te voren om zeker te zijn van een plaats aan boord.

Vertreklocatie:
De Kaaisjouwerswandeling start en eindigt op de hoek van de Lindenberghaven. Dit is naast de opstapplaats van de Pannenkoekenboot. De opstapplaats van de Pannenkoekenboot Nijmegen is aan de Waalkade tegenover het Holland Casino. Op de Waalkade kan niet geparkeerd worden. Parkeren is mogelijk in parkeergarage Kelfkensbos of Eiermarkt. Beide garages zijn op loopafstand van de Pannenkoekenboot. Meer informatie over de bereikbaarheid vind je op de pagina Vertreklocatie & Parkeren.

Frank Antonie van Alphen:
Schipperszoon en schrijver Frank Antonie van Alphen ging op zoek naar het leven van de kaaisjouwers en vond verbazingwekkend veel verhalen en anekdotes over dit ruige volk. Hij schreef hier een boek over: “De Kaaisjouwers, een hard leven aan de Waal”. Heb je na de Kaaisjouwerswandeling de smaak te pakken door Frank Antonies verhalen? Na de wandeling is dit boek als souvenir te koop.

Boek nu online


If you wish to pay by invoice and your group is smaller than 20 persons, we will charge € 25,- administration fee.

Boek jouw ticket(s)

Update COVID-19

Helaas zijn we tijdelijk gesloten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. We hopen je snel weer te mogen ontvangen aan boord! Gasten met een reservering worden op de hoogte gebracht per e-mail.