Je bent nu hier Pannenkoekenboot Nijmegen > Giro d’Italia

Giro d’Italia

De Giro d’Italia van 2016 start op vrijdag 6 mei in Nederland!Giro_i-love

Op zaterdag 7 mei en zondag 8 mei doet de Giro d’Italia Nijmegen aan. De stad zal dit weekend volledig in het teken staan van de toertocht. Op beide dagen verzorgt de Pannenkoekenboot Nijmegen rondvaarten op de Waal en wie weet zie je het peloton wel voorbij gaan op een van de Nijmeegse bruggen!

zaterdag 7 mei
De 2e etappe van de Giro d’Italia op zaterdag 7 mei voert over 190 kilometer van Arnhem naar Nijmegen. Na de start rijden de renners via een lus over de Veluwe naar de Betuwe. Vanaf Tiel rijden ze naar Nijmegen, waar het na twee lokale ronden zo goed als zeker uitdraait op een sprintersfestijn.

Bereikbaarheid Pannenkoekenboot:
Op zaterdag zijn onder andere de Waalbrug, de Oversteek en de Oranjesingel afgesloten. Het is raadzaam om met het openbaar vervoer naar Nijmegen te gaan of om je reis met de auto goed te plannen. Kom je van buiten Nijmegen, dan kun je Nijmegen bereiken via de A50 of de A73. De Waalkade is de hele dag toegankelijk.

zondag 8 mei
In de 3e Giro-etappe rijden de renners in 189 kilometer van Nijmegen naar Arnhem. Waar ze in etappe 2, op de ‘heenweg’, een westelijke slinger maakten, gaat het nu eerst oostwaarts, waarna de kans groot is dat het sprinten wordt in Arnhem.

Bereikbaarheid Pannenkoekenboot:
Op zondag is de Oversteek afgesloten. De Waalkade is de hele dag toegankelijk en goed bereikbaar via alle andere toegangswegen. Houd wel rekening met extra drukte in het verkeer en in het centrum. 

Meer informatie over de bereikbaarheid van Nijmegen op 7 en 8 mei vind je hier!

Giro-renner

BOEK JOUW TICKET(S)

Cadeaubonnen

Op zoek naar een origineel cadeau? Verras iemand met een rondvaart met de Pannenkoekenboot!

WEBSHOP